Udrženje za preventivnu pedijatriju Srbije (UPPS) organizuje humanitarni likovni konkurs "Oboji svet šarenim bojama, nacrtaj osmeh malenim herojima". Humanitarni likovni konkurs ima dvostruki cilj:

1. Obeležavanje svetskog dana dece obolele od raka (15.02.)
2. Prikupljanje novčanih sredstava za devojčicu Doroteu koja ima tumor na mozgu i potreban joj je novac za lećenje u Istanbulu, Turska.

O takmičenju

• Likovni konkurs obuhvata tri kategorije, učenike i učenice I-IV razreda i V-VIII razreda osnovnih škola, kao i učenike i učenice srednjih škola.

• Svi učesnici likovnog konkusa dobijaju zahvalnice, a tri najbolja rada svih kategorija dobijaju diplome i nagrade.

• Komisija za odabir će takođe razmatrati i posvećenost škola u organizaciji internog školskog konkurs. Jedna srednja ili osnovna škola dobiće posebnu nagradu za trud uložen u organizovanje školskog konkursa i ukupan broj radova.

Pravila konkursa

• Radovi koji se podnose na konkurs moraju biti u formatu A3 (blok br. 5). Radovi mogu biti u formi ilustracije, crteža, slike ili kolaža.

• Na poleđini svakoga rada moraju biti jasno napisani (ili zalepljeni na listu papira na radu) sledeći podaci:

1. Ime i prezime učenika/ce
2. Godina i razred koju učenik/ca pohađa
3. Naziv i adresa škole

• Interni školski konkurs mora biti dokumentovan i priložen u formi kratkog tekstualnog opisa praćenog fotografijama i/ili video-zapisima i poslat na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bi se škola kvalifikovala da bude nagrađena.

• Po učeniku može da se preda veći broj radova. Učešće na konkursu po osobi je 100 dinara. Sav prikupljen novac biće preusmeren na račun male Dorotee, po završetku likovnog konkusa.

• Škola je u obavezi da zajedno sa radovima pošalje i kopiju priznanice o uplati novca. Škole koje pošalju radove bez dokaza o uplati biće diskvalifikovane.

• Uplata se vrši na raćun udruženja 160-392631-54, a radovi se šalju na adresu udruženja dr Dragiše Mišovića 1b, Niš.

• Likovni konkurs traje do 10. Februara, što znači da radovi na adresu udruženja moraju biti poslati do naznačenog datuma. Radovi poslati nakon naznačenog datuma neće se uzimati u obzir!!

Bila bi nam čast da postanete deo naše akcije, i u najboljem svetlu predstavite Vašu školu. Onaj koji pruža pune su mu obe ruke, pružimo ih deci oboleloj od raka, nacrtajmo im osmeh na lice! Pomozimo našoj Dorotei da ode na lečenje.

Ukoliko imate nekih nedoumica, budite slobodni da pozivete kontakt osobu ili joj pišete na mail.

S poštovanjem,

Predsednik udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije

Doc. dr Marko Jović

Bul. dr Zorana Đinđića 48, 18 000 Niš
Tel: 062611473 (Marija)
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.